Steenkorven Brugge gezocht?  Ben jij een fan van Steenkorven of schanskorven? Stenen manden, steekorven  of schanskorven zijn een van de meest stijlvolle en functionele werfdecoraties maar ook in de tuin zijn steenkorven zeer populair. Een steenkorf kan worden gebruikt om uw tuin te versieren op vele verschillende manieren. Het is belangrijk om te weten welke soorten materialen je moet kopen om je eigen te maken. Lees hier meer over het kopen van steenkorven en wil je de steenkorven laten plaatsen doe dan beroep op de partner van Steenkorven Brugge. 

Steenkorven Brugge – Schanskorven op maat

Steenkorven worden al lang gebruikt als een manier om een kosteneffectieve maar aantrekkelijke keermuur te creëren op een verscheidenheid aan projecten. Steeds vaker worden Steenkorven  gebruikt rond het huis vanwege de eenvoud waarmee ze kunnen worden gebouwd. De schanskorven zouden op een vaste sub-basis moeten worden gebouwd, bij voorkeur verdicht MOT Type 1 om het vestigen te verhinderen. De voorzijde van de manden of het ‘gezicht’ zou van handgeplukte steenkorf-steen moeten worden geconstrueerd om een vlak steeneffect te geven. De resterende leegte achter de gezichtslaag wordt dan weer opgevuld met stenen.

Steenkorven Brugge is u partner is zowel verkoop als plaatsing van steenkorven. Wij kunnen verschillende soorten stenen en afmetingen leveren of maken voor uw project, zodat de meeste smaken worden verzorgd. Al de stenen van Steenkorven Brugge worden gesorteerd volgens de richtlijnen van de industrie. Wij kunnen al onze schankorven bij ui thuis leveren en installeren met een landelijke levering op de meeste plaatsen in Vlaanderen.

Hoe gaan we te werk?

De schanskorven van Steenkorven Brugge worden standaard naar de bouwplaats getransporteerd, verpakt met vuldraad, voor de montage bij u thuis. Ter plaatse worden de schanskorven in de gewenste positie geopend. Daarna worden de zijkanten, diafragma’s, front- en achterpanelen van de schanskorvenkast in verticale positie gedraaid en met een continue vetersluiting verbonden (standaard meegeleverde draad). De schanskorven kunnen met behulp van spiraalvormige of ‘C’-ringen (tegen meerprijs) met elkaar worden verbonden.
De verbindingen tussen de schanskorven worden normaal gesproken doorlopend geregen of geknipt met ‘C’-ringen.

Verkeerde steenkeuze

Steenkorven AntwerpenIn tegenstelling tot sommige meningen kan niet elke steen worden gebruikt om gabionmanden te vullen. De indeling en de hoekigheid van de vulling zijn de 2 belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de gabionkorf. De sortering van de steen moet tussen 100-200mm in diameter zijn; dit kan worden verscherpt tot 80-150mm mits de controle van de sortering strak is. Stenen die kleiner zijn dan het gaas worden er niet door ingesloten. Niet-vorstgevoelige steengroeven, die normaal gesproken hoekvormig zijn, hebben de voorkeur omdat de tussenruimte zeer goed is en de vullingen minimaal zijn. Het is niet altijd het beste om schanskorven te vullen met steen of gesteente uit de bestaande locatie, omdat het niet altijd de juiste kwaliteiten bezit. Als de steen bijvoorbeeld gevoelig is voor vorst tijdens de wintermaanden, zal de vulling beginnen te desintegreren waardoor zich vides vormen en, op muren van meer dan 1m hoog, zullen de schanskorven onder hun eigen gewicht knikken waardoor de structuur en de veiligheid van de muur in het gedrang komen. Als u vragen heeft over de steen die u wilt gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De bolling

Veel te vaak gezien op grote steunmuren is het gebrek aan interne verstevigingsbanden wat leidt tot vervorming van het gaasoppervlak en de lelijke ‘bolling’. Er zijn vele manieren om de esthetiek van het gabiongaas te beschermen, ten eerste door het aanbrengen van interne windlass bracing ties op elk 1/3 en 2/3 van de mand, waarbij de binddraad (standaard geleverd) in het midden van elke cel, die 2 mazen overspant, aan de voorkant en de achterkant wordt vastgeknoopt. Houten of steigerbuizen kunnen tijdens het vullen tijdelijk aan de buitenzijde worden bekabeld om als bekisting te dienen om uitpuilen te voorkomen, en vervolgens worden verwijderd als ze klaar zijn. Ten tweede, door ervoor te zorgen dat de juiste sortering van de steen is gebruikt en de leegtes worden geminimaliseerd; en ten derde, kunt u kiezen voor een dikkere maaswijdte in 4mm of 5mm.

Ongelijke ondergrond

Gabionmuren, of ze nu behouden of vrijstaand zijn, moeten worden gefundeerd op een betonnen sokkel of verdichte harde kern van 300 mm. Beton is het beste als de grond onderhevig is aan aanzienlijke verharding en zettingen (als bijvoorbeeld de waterspiegel zeer hoog is). Anders moet u alle bovengrond verwijderen tot een stevige fundering, nog eens 300 mm uitgraven en dan het niveau terugbrengen naar waar u wilt met opgerolde harde kern, of type 1 (zoals gebruikt in ondergronden voor wegen) die u direct kunt afbouwen. De meeste steunmuren zijn ontworpen met een 300 mm teen voor meer stabiliteit bij een helling van 6°. Zoals een Bancs de jardin teck.

Vrijstaande wanden

Als u denkt aan het bouwen van een vrijstaande gabionmuur zijn er een paar belangrijke punten waar u rekening mee moet houden voordat u begint. Vaak wordt gedacht dat je smalle schanskorven gewoon kunt stapelen en omdat ze gevuld zijn met zware steen, zullen ze structureel gezond zijn – dit is niet het geval. De smalste breedte die je kunt gebruiken zonder gebruik te maken van interne windpalen is 750mm. Een niet-ondersteunde wand is veruit de meest kosteneffectieve oplossing. Als de wand echter smaller moet zijn dan 750 mm, moet u binnen elke gabioncel interne windpalen installeren. De grootte van de windpaal, meestal een gegalvaniseerde vierkante doos, zal door een bouwkundig ingenieur moeten worden bepaald, aangezien deze gebaseerd is op wind-/voetgangersberekeningen. Als u geen bouwkundig ingenieur op het project heeft, kan Steenkorven Brugge een gratis ontwerpservice aanbieden.

Goedkope korven

De meest gemaakte fout bij het bouwen van een schanskorvenwand is de kwaliteit van het gebruikte product. Ondanks het volgen van alle bovenstaande adviezen is het onvermijdelijk dat, als de schanskorven van slechte kwaliteit zijn, de schanskorvenmuur na verloop van tijd zal falen. Alle schanskorven die door de partner van Steenkorven Brugge worden geleverd, zijn onafhankelijk getest en voldoen aan de industrienormen.

 


Steenkorven laten plaatsen?

Steenkorven Antwerpen
Voor meer info over Steenkorven – Schanskorven of een stenen afsluiting, neem contact op met Thienpont tuinaanleg. Steenkorven of schanskorven gezocht? Wij ontwikkelen en plaatsen voor onze klanten stenen korven en andere afsluitingen op maat.
Bel ons : 054/34 45 49 – Gsm : 0475/87 23 37 – Mail: info@thienponttuinaanleg.be