Is uw tuin toe aan een renovatie

Vindt u dat uw tuin toe is aan een opknapbeurt, of bent u net verhuist en is de tuin nog niet naar wens? U zou dan kunnen overwegen om een hovenier in te huren, hierbij raden wij u wel aan om de diverse hoveniers die bij u in de buurt aanwezig zijn met elkaar te vergelijken. Wij hopen u in dit artikel voldoende te informeren zodat als het straks weer zomer is u kunt genieten van uw mooie tuintje.

Wensen en behoeften

Allereerst is het belangrijk voordat u de klus kunt gaan uitbesteden of zelf uitvoeren om te bepalen wat uw wensen en behoeften zijn voor uw tuin. Zo kan er een ruwe schets gemaakt worden van alles wat er moet gebeuren, zoals bijvoorbeeld de gewenste bloemen, planten en tuinmeubels. Zo kunt u ook een ruwe schatting maken van de verwachte kosten, zoals bijvoorbeeld het ophogen van de tuin en de aanschaf van een nieuwe lounge-set. Heeft u voor uzelf inmiddels duidelijk wat uw wensen en behoeften zijn? Dan kunt u gaan starten met vergelijken van de verschillende lokale hoveniers. Wij raden u hierbij aan om van iedere hovenier een offerte op te vragen zodat het voor u duidelijk wordt de gehele klus ongeveer moet gaan kosten. Het is goed om de hoveniers niet alleen op hun prijs te vergelijken, maar ook aan de hand van de kwaliteit die zij leveren. Zo zou u bijvoorbeeld van tevoren kunnen vragen naar eerdere projecten met foto’s van het resultaat. Zo kunt u de prijs-kwaliteit verhouding vergelijken tussen de verschillende hoveniers. Als belangrijkste tip geven wij u hierbij mee dat u zich niet blind moet staren niet op de prijs, want ook het geleverde kwaliteit is van belang.

Zelf de klus klaren?

Het kan ook zomaar zo wezen dat u vindt dat u de klus zelf kunt gaan uitvoeren. Het is dat wel belangrijk om ervoor te zorgen dat u beschikt over het juiste gereedschap, en wellicht hulp. Gereedschap wat zomaar eens van pas zou kunnen komen is bijvoorbeeld een waterpomp, maar kies er dan wel eerst voor om een waterverzachter te installeren. U zou deze nieuw kunnen kopen maar de kans is natuurlijk altijd aanwezig dat u deze kunt lenen bij een goede vriend.